TENGERI KAJAKKAL A BALATONON

EVEZZ, KAJAKOZZ A MAGYAR TENGEREN !

F I G Y E L E M ! ! !

 

critical_mass.jpg


   Evezős felvonulás a sportolhatóbb Balatonért!
2011 augusztus 6-án felvonulást tartunk Balatonszárszón az élvezhetőbb, sportolhatóbb balatoni evezés érdekében. Kérünk mindenkit jöjjön akinek érdeke, hogy másodfokban is evezhessünk a Balatonon és elérjük az 1500 m-es korlátozás feloldását a kajakosokra, evezősökre.

A rendezvény ingyenes, talákozó Balatonszárszói strandon 12.00-kor, ahonnan indítunk egy rövid közös evezést az 1500 m-es határig. Érkezés külön csoportokban különböző településekről indulva.

- A Seakayaking csapata Balatonudvariból indul     10.00-kor.

- A Pyrus Tengeri Kajakos Baráti Társaság aug. 06.-án, Szombaton, a szántódi Juhász Gyula utca végén lévő fövenyes strandnál 10 órakor tart gyülekezőt, onnan evezünk át a helyszínre!


Helyszín : Balatonszárszó, Központi szabadstrand / 2011.Aug.06, Szombat 12.00


A megmozdulás célja, hogy a Balaton használhatóbb legyen a sportolók, vízitúrázók részére és ne kelljen a folyamatos viharjelzések miatt a partra kényszerülni, valamint szeretnénk megszüntetni az 1500 m-es parttól való eltávolodási korlátozást, mely első fokú viharjelzés esetén csak 500 m másodfok esetén meg 0 m.

Mi is a probléma?
A fő probléma, hogy majd minden másnap másodfokú viharjelzés van a Balatonon és így vízre sem lehet szállni, nem lehet sportolni, evezni. A balatoni sportéletet lehetetleníti el ez a sok és túlzott szabályozás.
A Balatonon nem tudnak edzeni olyan sportolók akik egyébként nemzetközi versenyekre viszik hazánk jó hírét, akiknek az edzésükhöz szélre illetve hullámra van szükségük, mert azokban az időszakokban amikor ezek a feltételek adottak, nagy százalékban indokolatlanul másodfokú viharjelzés van a Balatonon. A vízitúrázóknak is sokszor okoz gondot e probléma.
Nem a meteorológusok, vízi rendőrök ellen lépünk fel, hanem az értelmetlen, elavult szabályok változtatása mellett és mindezt tesszük a Balatonért, hogy minél több hazai, külföldi sportoló, látogató is használhassa gyönyörű tavunkat.
Nagyon jó, hogy van egy viharjelző rendszer, de nem a vihart jelzi, nem figyelmeztet a közelgő veszélyre, hanem az elavult jogszabályok miatt a sportolók zaklatására kötelezi a vízi rendőrséget, folyamatosan tiltást jelez a vízre szállóknak, .

Javaslatok-Elképzelések:


Egy konzultációt szeretnénk javasolni a következő résztvevőkkel, hogy jogilag előreléphessen az ügy.

  • Magyar Kajak Kenu Szövetség,
  • Magyar Hosszútávúszó Szövetség,
  • Magyar Szörf Szövetség,
  • Magyar Vitorlázó Szövetség.
  • NKH (Nemzeti Közlekedési Hatóság),
  • Közlekedési Minisztérium,
  • Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság

Szüntessük meg az 1500 m-es korlátozást a kajak-kenusok, szörfösök, kisebb vitorlázók részére, valamint szüntessük meg a viharjelzéssel kapcsolatos értelmetlen korlátozásokat is.
Engedjük meg mindenkinek, hogy saját felelősségére használhassa a tavat viharjelzésben vagy legyen lejelentési kötelezettsége és ne legyen ingyenes a mentés, ha valaki bajba kerül saját hibájából, akkor vállalja a mentés költségeit.


Legyen kötelező a vízhatlan tokban lévő mobil telefon, hogy segítséget tudjon kérni a bajba jutott.
De javaslatainknak se vége se hossza megoldás keresésében, csak sikerüljön végre EREDMÉNYEKET felmutatni...

A témában hasonló vélemények elképzelések:

http://szabadbalaton.info/index.php
http://www.windsurfing.hu/news.php?CikkekId=876

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 71
Heti: 138
Havi: 630
Össz.: 199 220

Látogatottság növelés
Oldal: Balaton Critical Mass
TENGERI KAJAKKAL A BALATONON - © 2008 - 2018 - balatonkajak.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: tengeri kajak balaton - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »