TENGERI KAJAKKAL A BALATONON

EVEZZ, KAJAKOZZ A MAGYAR TENGEREN !

I. Magyartengerikajak Találkozó

2011. Szeptember 24-25 , Keszthely, Libás strandMár régóta beszélgettünk néhányan, hogy kellene egy igazi, AMATŐR tengeri kajakos túrát, egyben versenyt szerveznünk a Balatonon. Igaz, akkor még inkább a következő évre terveztük, de az utóbbi napok, hetek történései, s a jó idő arra késztetett minket, hogy közzétegyük e meghívást.  Tisztában vagyunk vele, hogy a tengeri kajakosok többségénél már az évad zárása van soron, de mielőtt konzerválnátok a kajakokat, len
ne még egy kis lehetőség az evezésre, a megmérettetésre.

10 és 25km.-es távokat terveztünk, hogy ne vegye el az egész napot a versengés . Polietilén, illetve Kompozit hajóosztályok külön értékelve, páros kajakok úgyszintén, ha lesz rá igény.

Keszthelyi start-cél lesz, mert a széliránytól függően onnan több lehetséges útvonal tervezhető, másrészt a város vezetősége tárt karokkal fogadott bennünket!
Nagyon rossz idő esetén is megtartanánk a találkozót! Reméljük  minél többen leszünk, hiszen annál nagyobb az esély, hogy jó ötletek születnek a balatoni kajakos élet színesebbé, tartalmasabbá tételére.
magyartengerikajak_molino_150x150.jpg

Két napos összejövetelt szeretnénk, első nap lemenne a verseny, második nap hangulatos túra keretében egy közös Zala-torkolati evezés lenne a program. Bőven jutna idő a nagyotmondásokra, kultúrprogramokra. 

NEVEZÉSI DÍJ NINCS, a verseny csupán egy momentuma lenne egy jó kis közös kajakos hétvégének. Viszont a helyezetteknek érem, s minden résztvevőnek emléklap, meglepetés járna!


  A jövőben egy szezononkénti több futamból álló, hagyományteremtő AMATŐR tengeri kajakos versennyé szeretnénk emelni ötletünket, mely leginkább a jó buliról, s a társasági élet élményéről, s nem utolsó sorban a Balatonról szólna. 


Eldöntöttük, hogy indítunk ifjúsági mezőnyt is, természetesen a hölgyeket is külön soroljuk!           

Legfrissebb hírünk, hogy kisorsolunk több, az ország bármely HERVIS sportáruházában beváltható 20%-os vásárlási kedvezményt!

Minden kategória első 3 helyezettje a az alábbi McDonald's éttermekben a vezetőség vendége egy-egy menüre !!

tmp1.gif


 Egy tisztelt sporttársunk felajánlott egy neoprén kajakos kesztyűt
kisorsolásra!

TERVEZETT PROGRAM:

- szombat 9.00 - 10.30 - Érkezés, gyülekező a keszthelyi Libás strandon.

-  szombat 11.00 - Keszthely Libás strandról elstartol  a 25km.-es mezőny (amit szeretnénk ha Ruzsics Ferenc Úr, Keszthely város polgármestere indítana) ÉK-i irányba, érintve a Vonyarcvashegyi kempinget, a balatongyöröki mólónál É-nak fordulva egészen a Balatonedericsi strandig, ott fordul, majd lapátol vissza! (ez kb 3-4 órát fog igénybe venni) Fordító bója koordinátái : N46 47.244 E17 23.396

 -szombat 12.00 - Keszthely Libás strandról indulhat a rövidebb (10km.) távú verseny, ahol a résztvevők csak a vonyarci kempingig mennek fel, ott  fordulnak vissza Keszthelyre.    Fordító bója koordinátái : N46 44.889 E17 19.838

 -szombat 15.00Ebéd, amit minden nevezőnek ingyen biztosítunk a strandon található Hullám büfében! Vidám eredményhirdetés, eszmecsere. Tombola sorsolás.  Amennyiben többen választják szállásul a Zala Kempinget, az összejövetel ott is folytatódhat, vagy a keszthelyi csónakházban, ahol büfé is lesz nyitva!


-vasárnap 9.30 - Össznépi kajaktúra Keszthelyről a Zala-torkolatba, kicsit a Zalán fel is evezünk, ott kb. egy-másfél órás pihenés, evés-ivás (önellátó!) majd vissza Keszthelyre. Ez a túra maximum 15 km hosszú, igazán könnyed, beszélgetős program lesz.

 -vasárnap 15.00 - Szabad program , hazautazások megkezdése.

A strandról bővebben itt !


Fényképezőgépet, esetleg kamerát hozzatok magatokkal, szeretnénk minél több pillanatot megörökíteni, különböző szemszögekből!!201109181328.jpg201109181329.jpg


Egyben felhívnám a tisztelt résztvevők figyelmét, hogy a bonyodalmak elkerülése miatt a kajakban kötelezően előírt felszerelések mindenkinél hiánytalanul meglegyenek, részben a saját érdeke miatt, részben pedig azért, mert ellenőrizhetik a vízi rend őrei!

Legutóbbi megbeszélésünkön eldöntöttük, hogy a túrákon csak   mentőmellény viselése esetén lehet indulni,amit azok  folyamán ellenőrizni is fogunk!

A nevezők felelősségnyilatkozat aláírása után kapják csak meg a rajtszámukat!!
Első körben tisztelettel kérjük az érdeklődőket, írják meg e-mail-ben, vagy az index tengeri kajakos fórumon, hogy jónak tartják-e az ötletet, van-e kedvük részt venni a rendezvényünkön?

Tisztelettel: Turi Attila     
 
                  Lendvai Zsolt 

zsoltlendvai@hotmail.com


Tervezett útvonalak:

Amatőr 10km :

amator_10km.jpg


Amatőr 25km:

amator_25km.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 71
Heti: 120
Havi: 612
Össz.: 199 202

Látogatottság növelés
Oldal: I. Magyartengerikajak Találkozó Keszthely
TENGERI KAJAKKAL A BALATONON - © 2008 - 2018 - balatonkajak.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: tengeri kajak balaton - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »