TENGERI KAJAKKAL A BALATONON

EVEZZ, KAJAKOZZ A MAGYAR TENGEREN !


2012. Szeptember 22.-23.


II. MagyarTengerikajak találkozó és teljesítménytúra


Legfrissebbek:

2012.09.21.:

Nagyon kérünk minden résztvevőt, hogy holnap időben jelentkezzen, nevezzen (mi már 8 óra után a strandon leszünk), elkerülve a start előtti tumultust, esetleg a rajt csúszását. Ezt ti sem, és mi sem szeretnénk. 10 óra után megtartjuk az utolsó eligazítást, utána már mehet is vízre a csapat!

Átlagban 10km/h-s déli, délnyugati szelet jósolnak, néha 25km/h-s lökésekkel. Ez már okozhat némi hullámzást, a spricót ne felejtsétek otthon! Reggel még hűvös is lesz, tehát ne egy szál pólóban gyertek!

Kaja, kávé biztosított, két büfé is nyitva lesz reggeltől nekünk.

Tombolát természetesen ismét húzunk, sok-sok nyereménnyel!Aki tavaly ott volt, annak azért , aki nem, annak pedig éppen azért ajánljuk!

p9240897.jpg

Ismét megrendezzük Keszthelyen a Libás strandon ( Figyelem: ez nem a májusi rendezvényünk helyszíne! ) a tavaly bemutatkozó MagyarTengerikajak találkozót! A strandról bővebben itt olvashattok, ahol a GPS koordinátái is megvannak. A strand előtt a parkolás természetesen ingyenes!


Szombati program:


15 és 25 km.-es teljesítménytúra.

Változás a tavalyi rendezvényhez képest talán csak annyiban, hogy most a rövidebb táv 15km. lesz terv szerint, idén nem Vonyarcvashegynél, hanem a balatongyöröki mólónál fordulnak a nevezők. Ide ki tudnak menni a családtagok, ismerősök szurkolni, fotózni. A 25 km.-es táv fordítója marad Balatonedericsnél.

Start egyszerre mindkét mezőnynek, mégpedig pontosan 11 órakor.  10 óra 20 perckor tartunk egy futam előtti eligazítást, addigra legyen menetkész mindenki!

Úgy számoltuk, hogy 15 óra körül már a célban lesz mindenki, igyekszünk majd mi is gyorsnak lenni az eredményhirdetéssel.

Fontos :

Kérjük, hogy a kajakban kötelezően előírt felszerelések mindenkinél meglegyenek, ez a saját érdeketek is, a vízirendőrök előszeretettel ellenőrzik, hiányosságot pénzbüntetéssel jutalmaznak. Legyen minden kajakban minimum 5 m kötél, mentőmellény, fejlámpa (elemlámpa) tartalék elemmel, izzóval , vízmerő alkalmatosság (félbevágott 2L-es PET palack is jó) , valamint a kajakon feltüntetve a tulajdonos neve, címe. 

A mentőmellény viselését előírjuk a túrán, ezt alá is kell írnotok!

Amennyiben valaki a túrát félbehagyja, feladja , tisztelettel kérjük, telefonon jelezze nekünk a 06 20 585 14 70-es számon, ne kelljen még este 7 órakor is keresnünk a nádasokban..

A futam után kötetlen beszélgetés, hajómustra. Lesz kiállítónk is, teszt lehetőséggel. Ha szél fúj, sárkányt is eregethetünk. Ha nem fúj, lehet hőlégballonozni.  Este banda szétszéled, esetleg közös borozás-sörözés a szálláson, vagy Keszthely városában.

Gasztronómia:

Támogatóinknak köszönhetően hideg üdítők, sör a befutónál mindenkinek jut majd. A kedvünkért kinyit egy melegkonyhás büfé is a strandon, hogy senki ne maradjon éhes.

Szállás: 

Mi a Balatontourist kezelésében lévő Zala Kemping és üdülőfalut ajánljuk. Sátorhelytől a bungallón át a kőházig minden bérelhető, szezonvégi árakon.   Bővebben itt a kempingről.  Keszthelyen aztán ezen kívül rengeteg szálláslehetőség adott, magánházaknál éppúgy, mint hotelekben.


Lássuk a vasárnapot:


Eddig a 2 napra tervezett találkozóinkon az volt a tendencia, hogy vasárnapra már sokkal kevesebben maradtak.  Ezek az egyének aztán egy rövid megbeszélés, vagy iszapbirkózás után kollektíve eldöntötték, merre mennek. Igen, a vízen, azaz a Balatonon. Mégpedig együtt, beszélgetve, boldogan. Keszthelyről lehet menni a Zala-torkolatba, közel van Balatonberény a kis szigeteivel, vagy lehet menni Szigligetre is, az már oda-vissza jó 30 km-re rúg, tehát másnaposan nem lesz annyira jó. A nagyon hülék mehetnek Keneséig is, az őrültek onnan vissza is jöhetnek. (Aki ezt megcsinálja, azt a hátamon hazaviszem, bárhol is lakik! )

Szóval, ezt a programot tegyük nyitottá, döntsetek akkor és ott ti, velünk együtt.

Lehet még gyakorolni ( tapasztalt, óceánon edződött kajakostársunk vezetésével ) olyan trükköket, mentési helyzeteket, lapáttámaszokat, egymás dobálását evezővel, stb., amelyeknek nagy hasznát vehetitek a vízen jövet-menet. Erre az alkalomra vágyók azért minimum egy vékonyabb neoprén ancúggal készüljenek, mert a víz talán 18 fokos lesz. Én szóltam.. :-)

Tehát  a vasárnap az örömködésé, bolondozásé. Jó szokott lenni!


Rendezvényünk továbbra is INGYENESEN látogatható, melyre szeretettel várunk mindenkit!


A tavalyi rendezvényről néhány menüponttal lejjebb olvashattok!


Info: 06 20 585 14 70


Ízelítő videó,   és fotók.


Zsolt & Attila


punkosdikajak.-450.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 71
Heti: 141
Havi: 633
Össz.: 199 223

Látogatottság növelés
Oldal: II. MagyarTengeriKajak találkozó, Keszthely
TENGERI KAJAKKAL A BALATONON - © 2008 - 2018 - balatonkajak.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: tengeri kajak balaton - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »